image
Sursa foto: mediafax.ro

Protestele „Vestelor Galbene" continuă în Franţa, pentru a opta săptămână consecutiv; Incidente violente în Sevrey şi Nancy

Mişcarea "Vestelor Galbene" a organizat astăzi noi proteste în Franţa, pentru a opta săptămână consecutivă, însă numărul manifestanţilor este în declin, deşi majoritatea francezilor se pronunţă în favoarea continuării protestelor, informează postul Europe 1 pe pagina electronică.

Acţiuni de protest sunt programate să se desfăşoare sâmbătă la Paris, dar şi în alte oraşe ale Franţei (Toulouse, Toulon, Bordeaux, La Rochelle, Clermont-Ferrand, Lille or Strasbourg).

Mai mulţi manifestanţi au fost deja reţinuţi în urma unor incidente violente în Sevrey şi Nancy.

18 protestatari, inclusiv un adolescent de 15 ani, au fost reţinuţi, în cursul nopţii de vineri, după ce au încercat să blocheze un centru logistic al companiei Amazon din zona oraşului Sevrey. Un jandarm a fost rănit în cursul confruntărilor violente între manifestanţi şi forţele de ordine,scrie mediafax.ro.

Alte patru oameni fost reţinuţi după ce mai mulţi protestatari au încercat să blocheze accesul în sediul cotidianului L'Est Républicain din oraşul Nancy. Poliţia a intervenit pentru a îndepărta baricadele ridicate de protestatari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: