image
Sursa foto: procuratura anticorupție

Procuratura Anticorupție examinează în cadrul unui proces penal acțiunile lui Musteață și Cernat, vizate în nota SIS

Procuratura Anticorupție informează că, a fost sesizată de către Procuratura Generală în vederea examinării circumstanțelor expuse în nota informativă emisă de Serviciul de Informații și Securitate în privința magistraților Dorel Musteață și Nina Cernat.

„În contextul analizării sesizării, Procuratura Anticorupție informează că la moment, examinează în cadrul unui proces penal, acțiunile pretinse a fi ilegale ale celor doi magistrați, prin prisma săvârșirii infracțiunii de îmbogățire ilicită”, precizează Procuratura Anticorupție printr-un comunicat de presă.

Despre acțiunile relevante întreprinse și soluția emisă pe acest caz, Procuratura Anticorupție va reveni cu informații suplimentare. Ieri și Procuratura Generală anunța că va investiga circumstanțele expuse în nota informativă emisă de Serviciul de Informații și Securitate în privința magistraților Dorel Musteață și Nina Cernat.

Amintim că președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteață, și membra CSM, Nina Cernat, au fost vizați într-o notă informativă a SIS către procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, încă în ianuarie 2020. În documentul publicat de fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari, ex-deputat al Platformei Demnitate și Adevăr, se vorbește despre bănuieli de îmbogățire ilicită, dar și despre încrengături dubioase.

„În procesul investigațiilor privind factorii de risc și vulnerabilitățile sistemului judecătoresc, a fost sesizat un caracter disproporționat al situației materiale reale a membrilor CSM Dorel Musteață și Nina Cernat, inclusiv a rudelor apropiate, în raport cu veniturile declarate. (...) Cu titlu de informație: Nina Cernat a figurat o perioadă îndelungată în informații ca legătură/factor de protecție a lui Veaceslav Platon. (...) Diferențele esențiale dintre proprietățile și cheltuielile efective ale membrilor vizați ai CSM, în special cu disimulare prin intermediul rudelor apropiate, în raport cu toate veniturile declarate, constituie indiciu al îmbogățirii ilicite”, se spune în nota SIS.

Noutăţile partenerilor

comentarii: