În cadrul unei discuții, secretarul fracțiunii parlamentare a PSRM a fost întrebat despre cei 30 de mii de sirieni, având în vedere că declarase anterior că știe că Maia Sandu i-ar fi promis cancelarului german Angela Merkel aducerea acestora. Informația a fost difuzată în 2016 de posturile de televiziune controlate de către șeful PD, Vladimir Plahotniuc.

Vasile Bolea nu a glumit.

La rândul său, conducerea Partidului Acțiune și Solidaritate a declarat că îl va acționa în instanță pe socialistul Vasile Bolea.

„Cu siguranță, vom ataca în judecată acest individ pentru minciunile pe care continuă să le răspândească în spațiul public. Acest gest denotă încă o dată lipsa de imaginație a Partidului Socialiștilor, dorinței lor de a perpetua în difuzarea minciunilor. Ne arată cât de xenofob este acest partid. În dorința de a acapara puterea în stat alături de Partidul Democrat sunt gata să manipuleze, să speculeze pe nenorocirile altor popoare și nu au de gând nimic să construiască, să aducă ceva constructiv nici în țară, nici în capitală”, a menţionat secretarul general al PAS, Igor Grosu.

Amintim că în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2016, Prime TV, post care aparține lui Vladimir Plahotniuc, a difuzat un reportaj manipulator despre pretinsa susținere a candidatei Maia Sandu de către diaspora siriană. În ştire au apărut trei studenţi străini care învață la Chișinău. Subiectul a făcut trimitere şi la presa afiliată socialistului Igor Dodon, care a spus că Maia Sandu şi-ar fi dat acordul ca Republica Moldova să primească refugiaţi din Siria. Informația a fost negată de către şeful Departamentului Relaţii cu Publicul al Uniunii Creştin-Democrate din Germania, condusă de Angela Merkel. După difuzare, tinerii sirieni care au apărut în reportaj au declarat că răspunsurile lor au fost scoase din context, iar postul de televiziune a înlăturat materialul de pe site.