image
Sursa foto: axanews.ro

Taraclia: Doi poliţişti, reţinuţi în timp ce primeau bani de la un bărbat pentru a-l scapa de răspundere penală

Doi poliţişti ai Inspectoratului de poliţie din Taraclia au fost reţinuţi, cu puţin timp în urmă, de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de corupţie. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi pretins bani de la un localnic pentru a nu-l trage la răspundere pentru comiterea actelor de huliganism.

Potrivit denunţătorului, poliţiştii i-ar fi cerut 3000 de lei, iar în schimb i-ar fi promis că nu vor transmite organului de urmărire penală materialele referitoare la documentarea actelor de huliganism în care acesta ar fi fost implicat.

Denunţătorul a mai precizat că suma cerută urma să fie împărţită între poliţişti şi alte persoane, neidentificate deocamdată.

Reţinerea a avut loc în faţa Primăriei din satul Valea Perjei, raionul Taraclia, ambii poliţişti fiind reţinuţi pentru 72 de ore.

Pe acest caz a fost pornită o urmărire penală pentru corupere pasivă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă până la 10 ani de închisoare, amendă şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: