image
Sursa foto: dse.md

Un moldovean, adus la Chișinău cu un elicopter SMURD, după ce a suferit un ictus cerebral la Iași

Un bărbat în vârstă de 56 de ani a suferit un ictus cerebral la Iași. Acesta a fost adus în Republica Moldova cu un elicopter SMURD.

Un echipaj SMURD din țara noastră a efectuat o operațiune transfrontalieră terestră pentru transporatrea unui cetățean al Republicii Moldova din România.

Potrivit IGSU, un bărbat în vârstă de 56 de ani a suferit un ictus cerebral la Iași. Pacientul a fost preluat în dimineața zilei de azi de medicii și paramedicii SMURD Moldova de la Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu”.

Pe parcursul transportării persoana, fiind în stare stabilă, a fost monitorizată constant de echipajul SMURD pentru a evita alte complicații.

În după amiaza zilei bărbatul a fost adus în siguranță cu ambulanța de terapie intensivă de tip C-1 la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie din municipiul Chișinău pentru ulterioare îngrijiri medicale.

Potrivit IGSU, de la începutu anului 2020 aceasta este a șaptea misiunie transfrontalieră terestră SMURD pentru cetățenii țării noastre.

Noutăţile partenerilor

comentarii: