Antrenorul francez care a pregătit-o și pe PSG (2013-2016) a devenit favorit pentru postul de antrenor pe Stamford Bridge după ce "s-a răcit" pista Maurizio Sarri, după cum anunță The Sun, care a avansat și o ipoteză despre motivul pentru care italianul care tocmai a plecat de la Napoli ar fi intrat în dizgrație.

Potrivit sursei citate, decisiv în cazul lui Sarri ar fi fost un conflict cu tentă homofobă pe care l-ar fi avut anul trecut pe marginea terenului cu Roberto Mancini, într-un meci din Cupa Italiei.

"E un rasist. Oamenii ca el nu ar trebui să aibă loc în fotbal. A folosit cuvinte rasiste", spunea Mancini, după acel episod. Sarri s-a apărat, spunând că, deși l-a jignit pe omologul său de la Inter, nu a dorit să discrimineze comunitatea gay.

Pentru acel incident, pe care britanicii îl consideră de neacceptat, Maurizio Sarri a primit o amendă de 20.000 de euro și o suspendare de două etape în Cupa Italiei.

Englezii sunt încântați de varianta aducerii lui Blanc (52 de ani), care cunoaște fotbalul britanic din perioada de doi ani pe care a petrecut-o ca fotbalist la Manchester United, sub comanda lui Sir Alex Ferguson (2001-2003).