image
Sursa foto: captură video

O mașină de poliție ar fi provocat un accident la Peresecina: Explicația INP

Imagini video cu momentul în care o mașină a poliției ar fi provocat un accident în localitatea Peresecina, raionul Orhei au fost plasate de un martor pe rețelele sociale. Acesta spune că un autoturism s-a izbit de un camion in momentul în care, în față mașina poliției a virat, trecând peste linia dublă continuă.

Accidentul a avut loc în această dimineață iar imaginile video au fost distribuite pe rețelele sociale.

Inspectoratul Național de Patrulare al IGP a venit cu o reacție după ce cazul a fost mediatizat.

Potrivit lor, în timp ce angajații INP erau implicați în serviciul de patrulare rutieră, cu girofarul în funcțiune, au sesizat o încălcarea RCR a unui autovehicul de marcă Toyota Avensis, imediat intervenind la stoparea și identificare șoferului.

„Automobilul de serviciu a efectuat întoarcerea peste linia continuă dublă, semnalizând din timp manevra și asigurîndu-se. La rândul său, autovehiculul de marcă Toyota Corolla (de pe bordul căruia au și fost scoase imaginile) care se deplasa în spatele echipajului a oprit. Imediat, din partea dreaptă a acestuia un alt autoturism, de marcă Seat, pentru a evita impactul cu mașina din față a schimbat direcția de deplasare spre dreapta, în rezultat ciocnindu-se lateral cu un autocamion DAF, care se deplasa pe prima bandă de circulație”, se arată scris în comunicatul emis de INP.

Pe cazul dat a fost pornit un proces contravenţional, cauza producerii accidentului fiind devierea de la direcţia de deplasare de către conducătorul autoturismului Seat.

Citeşte mai mult despre

INP

Noutăţile partenerilor

comentarii: