image
Sursa foto: dse.md

Corpul adolescentei din satul Speia, înecată în râul Nistru acum patru zile, de negăsit: „Psihologii lucrează cu rudele”

Și astăzi de dimineață scafandrierii IGSU au reluat lucrările de căutare subacvatică pentru a găsi corpul minorei de 12 ani, din satul Speia, anenii-Noi, care s-ar fi înecat în râul Nistru în timp ce-și făcea fotografii. La fața locului lucrează o echipă compusă din opt salvatori echipați cu scanerul specializat pentru depistarea persoanelor.

Lucrările au fost suspendate pe timp de noapte odată cu lăsarea întunericului, întrucât condițiile nocturne nu permit realizarea acestora. Cei opt salvatori echipați cu scanerul specializat pentru depistarea persoanelor vor cerceta în continuare apele râului Nistru pe o distanță extinsă de la locul unde s-ar fi înecat minora la adâncimea de 12 m.

Timp de patru zile, misiunea salvatorilor se desfășoară în condiții dificile, cum ar fi curenții puternici de apă, vizibilitatea redusă, precum și depunerile de gheață.

IGSU informează că la fața locului, pentru acordarea asistenței rudelor îndurerate, lucrează psihologii din cadrul instituției.

Pe parcursul zilei de ieri, salvatorii și scafandrii din cadrul Direcției regionale căutare salvare nr.1 și salvatorii subdiviziunii din Anenii Noi au efectuat lucrări subacvatice fiind cercetată adâncimea râului de 12 metri pe o suprafața de 150.000 de metri pătrați.

Amintim că minora în vârstă de 12 ani s-ar fi înecat în Nistru pe data de 23 februarie în timp ce se afla pe gheața subțirea a râului.

Fata plecase de acasă cu permisiunea mamei pentru a-și face câteva fotografii. La un moment dat ea a înaintat pe gheață și a căzut în apă sub privirile neputinciose ale prietenilor săi. Aceștia au încercat să o salveze, dar fără rezultat. Tot ei au fost cei care au alertat Serviciul 112 despre acest caz.

Circumstanțele cazului sunt investigate de organele de drept.

dse.mddse.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: