image
Sursa foto: thegazette.com

O femeie din RM, condamnată la închisoare pe viață în SUA după ce a împușcat mortal un bărbat; Judecător: „O crimă teribilă”

O femeie din Republica Moldova a fost condamnată la închisoare pe viață în statul Iowa, Statele Unite ale Americii. Mariana Lesnic, în vârstă de 44 de ani, care locuiește în SUA de 17 ani, fiind și cetățeancă americană, a fost găsită vinovată de crimă de gradul I. Asta după ce, la 6 septembrie 2017, a împușcat mortal un bărbat în vârstă de 60 de ani, șofer de camion.

În timpul procesului, femeia a recunoscut că l-a împușcat pe bărbat de patru ori în cap, în timp ce acesta dormea ​​în cabină, staționând într-o parcare. Peste puțin timp după crimă, Lesnic a fost găsită de poliție în spatele zonei de odihnă, cu o armă în geantă.

Judecătorul procesului, Andrew Chappell, a declarat că femeia a comis „o crimă teribilă și complet nejustificată”.

Mariana LesnicMariana Lesnic

Potrivit presei din SUA, în mărturisirile din timpul procesului, moldoveanca a spus o poveste incoerentă și confuză despre cele întâmplate în ziua crimei, iar declarațiile femeii și dovezile adunate în timpul investigațiilor nu se potriveau.

Moldoveanca a mărturisit că făcea autostopul când l-a întâlnit pe Kummer. Aceasta ar fi contactat mai mulți șoferi, prin sms, pentru o călătorie spre Washington, iar Kummer a răspuns și a luat-o din Nebraska cu mașina sa personală. Ulterior, Lesnic a spus că Kummer a dus-o la el acasă și a ținut-o acolo timp de trei zile, amenințând-o cu o armă și forțând-o să aibă o relație cu el. Moldoveanca a mai spus că, pe 5 septembrie 2017, Kummer a luat-o în camion cu el pentru a livra o încărcătură la Chicago. La judecată, femeia a mai spus că și în camion Kummer ar fi amenințat-o cu o armă, forțând-o să facă sex cu el, și că acesta nu-i permitea să iasă din mașină.

Mariana LesnicMariana Lesnic

De cealaltă parte, șeriful din Iowa, Rob Rotter, a declarat că ancheta a fost una simplă, că victima părea un om drăguț care doar a încercat s-o ajute pe Lesnic.

Totodată, Mariana Lesnic a spus juriului că a încercat să fugă atunci când s-au oprit la stație, dar a fost împiedicată de Kummer. Ea a povestit că a tras după ce el a bruscat-o și i-a cerut să se dezbrace.

Mariana LesnicMariana Lesnic

Asistentul procurorului general al Iowa, Douglas Hammerand, a subliniat însă în fața juriului că Lesnic avea mai multe șanse de scăpare și că, atunci când a fost găsit de poliție, Kummer se găsea într-o poziție de dormit în interiorul cabinei camionului. Hammerand mai spune că Lesnic nu a menționat presupusele amenințări făcute de Kummer în timpul mai multor interviuri cu poliția. Totodată, imaginile surprinse de camerele de supraveghere în timp ce ea și Kummer călătoreau cu camionul au arătat că Lesnic avea mai multe oportunități de a pleca - avea telefonul mobil și o armă cu ea. Mai mult, anchetatorii au stabilit că Kummer nu deținea arme de foc, așa cum susținea moldoveanca.

În timpul examinării încrucișate, Lesnic a recunoscut că l-a împușcat pe Kummer cu intenția să-l omoare.

Procurorul Tim McMeen a spus că deliberarea de 50 de minute a juriului a fost cea mai scurtă într-un proces de crimă pe care el și-l amintea. Decizia juriului de a o condamna a fost unanimă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: