image
Sursa foto: privesc.eu

Maia Sandu: Unii membri ai CSP încearcă să înscăuneze în funcția de procuror general un nou Harunjen sau Popa

Decizia Curții de Apel Chișinău de restabilire a lui Ion Druță în funcția de șef al Curții Supreme de Justiție este o dovadă clară că sistemul de mercenari politici ai lui Plahotniuc din justiție este încă viu, afirmă premierul Maia Sandu.

Totodată, șefa Guvernului susține că unii membri ai CSP încearcă să inițieze concursul după regulile vechi, astfel încât să înscăuneze în această funcție oameni docili fostului regim.

„Acest lucru demonstrează că ei nu au comis abuzuri doar de frica stăpânului, ci pentru că, în esență, ei sunt la fel de toxici și periculoși pentru stat de drept și justiție echitabilă ca și criminalii din vechiul regim. Același lucru este valabil și pentru procurori, care încearcă să blocheze orice anchete privind abuzurile regimului precedent. În plus, deși Parlamentul urmează să aprobe în curând o lege prin care să schimbe regulile de concurs pentru funcția de Procuror general, unii membri ai CSP încearcă să inițieze concursul după regulile vechi, astfel încât să înscăuneze în această funcție un nou Harunjen sau Popa”, a declarat Maia Sandu.

„Vreau să spun răspicat că nici Druță, nici Popa, nici alții ca ei, locul cărora nu este în justiție, nu pot asigura o justiție independentă, iar guvernarea va întreprinde măsuri ferme pentru ca justiția sa fie făcută în baza legii, în interesul societății, nu a intereselor de partid sau de clan”, a adăugat premierul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: