image
Sursa foto: Profimedia

Traseu infernal pentru Simona Halep la Roland Garros 2022

Simona Halep, cap de serie numărul 19, o va înfrunta pe croata Ana Konjuh în prima rundă a turneului de Grand Slam de la Roland Garros, care va debuta duminică, la Paris.

Halep (30 ani, 19 WTA), campioană la Roland Garros în 2018 şi finalistă în 2014 şi 2017, a întâlnit-o o singură dată pe Konjuh (24 ani, 66 WTA), în 2017, în optimi la Sankt Petersburg, cu 6-4, 7-6 (2).

Dacă va trece de Konjuh, Halep va juca în turul secund cu belgianca de origine ucraineană Maryna Zanevska sau cu chinezoaica Qinwen Zheng.

Din turul 3, unde ar trebui să ajungă fără probleme, Simona Halep are un traseu extrem de dificil la Roland Garros 2022. Sportiva noastră are pe partea ei de tablou nume precum Jelena Ostapenko, Iga Swiatek (liderul mondial), Karolina Pliskova, Aryna Sabalenka, Paula Badosa sau Danielle Collins. Un duel de 5 stele între Halep și Swiatek în optimi este foarte posibil.

Cele mai puternice adverdsare de pe cealaltă jumătate de tabou sunt Ons Jabeur, Belinda Bencic, Amanda Anisimova, Garbine Muguruza sau Barbora Krejcikova.

Halep nu a evoluat la ediţia de anul trecut a Openului Franţei din cauza unei accidentări.

Traseul Simonei Halep la Roland Garros 2022

Turul 1: Ana Konjuh

Turul 2: Maryna Zanevska / Qinwen Zheng

Turul 3: Jelena Ostapenko sau Alize Cornet

Optimi: Iga Swiatek

Sferturi: Jessica Pegula / Ekaterina Alexandrova / Karolina Pliskova / Tamara Zidansek

Semifinale: Paula Badosa / Elena Rybakina / Danielle Collins / Aryna Sabalenka

Finală: Ons Jabeur / Belinda Bencic / Amanda Anisimova / Garbine Muguruza / Barbora Krejcikova / Petra Kvitova / Maria Sakkari

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: