image
Sursa foto: agora.md

Răspunsul lui Harunjen despre principalul impediment al investigării jafului bancar de către PG; Slusari: „Am rămas perplex”

Președintele Comisiei de anchetă pentru investigarea fraudei bancare, Alexandru Slusari, spune care este principalul impediment invocat de PG la examinarea cauzelor penale și descoperirea mecanismului infracțional al jafului, semnat de fostul procuror general Eduard Harunjen.

Potrivit răspunsului primit de la Procuratură, lipsa expertizei financiar-economice privind suma exactă a creditelor neperformante, acordate începănd cu anul 2009, reprezintă principalul impediment cu care s-a confruntat PG.

„Am rămas perplex după ce am luat cunoștința cu răspunsul Procuraturii, semnat încă de Harunjen, privind rezultatele investigării fraudei bancare. Știți care este principalul impidement la examinarea cauzelor penale și descoperirea mecanismului infracțional al jafului ? Lipsa expertizei financiar-economice privind suma exactă a creditelor neperformante, acordate începănd cu anul 2009.INCREDIBIL. Aceasta expertiza a fost numită pe 10 iunie 2015 și durează 4 ani. PATRU ANI, OAMENI BUNI. Cum încă nu au pornit ei să facă cercetări științifici la toate creditele, începănd cu ziua Independenței. Atunc aceasta expertiza ar fi fost efectuată de copii experților actuali. Ridicol și penibil. Dacă vă amintiți, sub paravanul expertizei se ascundea mult timp la Curtea de Apel Cahul Ilan Șor. A fost un element important de sabotare a procesului de investigare a devalizării sistemului bancar. Iar în acea perioada de 4 ani tălharii și-au șters urmele și cheltuiau întro veselie miliardele furate de la noi”, a scris Alexandru Slusari pe pagina de facebook.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: