image
Sursa foto: Getty Images

Sute de milioane investite, PSG riscă să nu iasă din grupe

PSG a smuls un punct pe ''Parc des Princes'', 2-2 cu Napoli, după ce a fost condusă de două ori de italieni. Insigne şi Mertens au înscris pentru oaspeţi, parizienii au egalat prima oară prin autogolul lui Mario Rui, iar Angel Di Maria a închis tabela în prelungiri (90+3). La final, Thomas Tuchel, antrenorul gazdelor, a analizat partida şi a vorbit despre şansele de calificare.

După sute de milioane de euro investite în ultimii ani, PSG nu doar că ar putea din nou să rateze accesul în fazele finale ale Ligii, dar s-ar putea vedea nevoită să îi spună "adio" competiţiei încă din grupe. O contraperformanţă, cu siguranţă, în condiţiile în care mulţi văd echipa din capitala Franţei drept formaţia cu cel mai bun atac din lume (Neymar, Mbappe, Cavani). Tuchel, tehnicianul campioanei din Hexagon, a încercat să explice semi-eşecul contra lui Napoli, echipă pe care o consideră mai omogenă decât formaţia sa.

"Din punctul meu de vedere, am intrat excelent în meci, am avut 15 minute excelente, apoi, nu ştiu de ce, ne-am ieşit din ritm. Am încercat să facem lucruri complicate, când puteam să jucăm cu totul altfel. Am pierdut foarte repede posesia, iar Napoli ne-a taxat. Napoli e o echipă care joacă împreună de mulţi ani, are multă calitate, astfel că ne-a fost extrem de dificil. În acest context, faptul că au marcat nu m-a surprins, meritau. În primele 30 de minute, nu am arătat ca o echipă. În repriza a doua, însă, am schimbat lucrurile, am evoluat simplu şi rapid. Golul lui Mertens ne-a debusolat din nou, însă mă bucur că am avut reacţie şi am reuşit să egalăm. Ieri (n.r. la conferinţa premergătoare meciului), când v-am spus că Napoli este echipa favorită în acest meci, nu m-aţi crezut", a spus Tuchel, după remiza de pe Parc des Princes.

Cu un egal acasă, cu Napoli şi cu o înfrângere în deplasare, la Liverpool, PSG are doar patru puncte după trei meciuri şi e pe locul trei în grupă. Şansele la calificare au scăzut destul de mult, însă Tuchel rămâne optimist.

"Văd această grupă ca o întâlnire eliminatorie în dublă manşă. S-au jucat până acum 90 de minute, urmează următoarele trei meciuri, adică încă 90 de minute. Încă ne putem califica, dar trebuie să ne îmbunătăţim jocul", a mai spus germanul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: