image
Sursa foto: Getty Images

Conte, în negocieri avansate cu unul dintre cele mai mari cluburi din lume: Dezvăluiri de ultimă oră

Antonio Conte este în negocieri avansate cu AC Milan pentru a prelua funcţia de antrenor. "Diavolii" sunt conştienţi că Gennaro Gattuso nu reprezintă o garanţie pentru performanţă şi au decis să îl contacteze pe antrenorul care săptămâna trecută a fost demis de la Chelsea.

Potrivit football-italia.net, Conte a fost contactat de directorul tehnic Leonardo şi i s-a prezentat proiectul "noului Milan". Tehnicianul a fost mai mult decât încântat de perspectiva de a reveni în Serie A la o echipă de top şi şi-a dat acordul de principiu pentru a prelua echipa.

Conform sursei citate, mutarea nu ar fi totuşi iminentă, în condiţiile în care avocaţii lui Conte estimează că ar mai dura aproximativ două luni până când antrenorul îşi va rezolva în totalitate problemele cu fostul club, Chelsea. Antonio Conte nu acceptă felul în care a fost îndepărtat de la Chelsea. După ce a condus primele antrenamente în vederea noului sezon, el a fost concediat pe 13 iulie, cu o zi înainte ca Maurizio Sarri, compatriotul său, să fie numit pe banca echipei. Conte vrea s-o acţioneze în justiţie pe Chelsea şi cere despăgubiri.

Pe twitter, mai mulţi jurnalişti din Italia sunt la curent la rândul lor cu negocierile dintre Milan şi Conte, însă vin cu o altă variantă. Lucrurile sunt mult mai avansate, existând unele zvonuri că numirea lui e doar o chestiune de ore.

Antonio Conte a câştigat campionatul, în 2017, şi Cupa Angliei, în 2018, în cele două sezoane petrecute la Chelsea, dar stilul de joc al echipei nu a fost agreat de fani şi de conducere. Cu un loc 5 în ediţia trecută de campionat, Chelsea a ratat prezenţa în Liga Campionilor, ceea ce a clătinat şi mai mult scaunul italianului. Înţelegerea lui Conte cu Chelsea era valabilă până în 2019.

19 milioane de lire/sezon era salariul lui Conte la Chelsea, acesta fiind cel mai bine plătit antrenor din istoria "albaştrilor", peste ce a primit Mourinho de la Abramovich. Presa engleză a speculat pe seama faptului că patronul rus al londonezilor ar trebui să îi ofere compensaţii de 10 milioane de lire italianului, în caz că îl demite. Acesta a fost probabil şi motivul principal pentru care despărţirea s-a amânat până acum, încercându-se să se ajungă la o soluţie de compromis.

Antonio Conte a fost înlocuit la Chelsea de către Maurizio Sarri, fostul antrenor al celor de la Napoli, care a semnat un contract valabil pe 3 sezoane.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: