image
Sursa foto: Jurnal.md

Recomandările Poliției de Ziua Independenței Republicii Moldova

Și astăzi, de Ziua Independenței Republicii Moldova, polițiștii vor fi la datorie pentru întreaga comunitate. Cu ocazia sărbătorii în centrul capitalei, dar și pe întreg teritoriul țării, vor avea loc spectacole cultural-artistice, astfel, poliția va asigura ordinea publică, dar și va supraveghea circulația rutieră.

În vederea asigurării bunei desfăşurări a manifestaţiilor, precum şi întru crearea climatului de siguranţă tuturor participanţilor, Poliția recomandă:

- respectați legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale polițiștilor;

 -nu opriți ori să staţionați decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de locurile unde se vor desfășura evenimentele cultural-artistice;

- respectați semnalele inspectorilor de patrulare care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei;

- nu lăsați în automobile obiecte de preț (genți, telefoane mobile, etc.); 

- supravegheați copiii în permanență pentru a evita orice risc (dispariții, accidente de circulație, etc.).

De asemenea, este interzisă deţinerea de arme, de explozive, de orice substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor.

Până la 28 august, ora 1.00, traficul rutier va fi sistat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul Pieței Marii Adunări Naționale.

Poliția Republicii Moldova îndeamnă toți participanții la evenimente, în caz de urgență, să apeleze numărul unic 112 sau să se adreseze cu încredere celui mai apropiat sector sau post de poliție, ori de câte ori sesizează situații tensionate, persoane sau obiecte dubioase, ce pot afecta siguranța publică.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: