image
Sursa foto: Getty Images

Gestul făcut de preşedinta Croaţiei, la patru luni după Cupa Mondială: Am plâns şi ne-am bucurat împreună

Preşedintele Croaţiei, Kolinda Grabar-Kitarovic, i-a decorat, marţi, la Zagreb, pe componenţii echipei naţionale de fotbal, vicecampioană mondială în Rusia, în luna iulie, informează agenţia spaniolă EFE.

În afara jucătorilor, în frunte cu căpitanul Luka Modric (Real Madrid), Kolinda Grabar Kitarovic i-a mai decorat pe selecţionerul Zlatko Dalic şi pe preşedintele Federaţiei croate de fotbal (HNS), fostul mare jucător Davor Suker.

"Vreau să vă mulţumesc pentru această performanţă istorică, pentru tot ce aţi făcut pentru Croaţia, pentru că ne-am simţit uniţi, am plâns, am cântat şi ne-am bucurat împreună ca unul singur", a spus şeful statului la ceremonia organizată la palatul prezidenţial din Pantovcak.

"Prin performanţa, optimismul şi spiritul vostru de învingători aţi devenit un model şi o inspiraţie pentru copiii şi tinerii noştri, pentru noi toţi", a adăugat Kolinda Grabar-Kitarovic. Dalic şi Suker au fost decoraţi cu ordinul "Cneazul Trpimir", care se acordă pentru contribuţii extraordinare la independenţa, suveranitatea şi prestigiul Croaţiei.

La rândul lor, jucătorii au primit ordinul "Cneazul Branimir", care se atribuie pentru merite speciale în promovarea poziţiei şi prestigiului internaţional al Croaţiei.

Zlatko Dalic a mulţumit preşedintei pentru ferventa sa susţinere la meciurile la care a asistat la Cupa Mondială din Rusia de anul acesta.

"Am demonstrat o mare unitate, dragoste de ţară, vitejie, modestie şi, iată, toate acestea ne-au adus un mare rezultat", a spus Dalic, promiţând în acelaşi timp că jucătorii vor da totul ca pentru suporterii croaţi să poată fi mândri de ei.

Selecţionata Franţei a câştigat al doilea său titlu mondial, după ce a învins echipa Croaţiei cu scorul de 4-2 (2-1), pe Stadionul Lujniki din Moscova, în finala Cupei Mondiale de fotbal 2018, din Rusia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: