image
Sursa foto: Mediafax

Fostul primar de București, Sorin Oprescu, condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru corupție

Fostul primar de București, Sorin Oprescu, a fost condamnat astăzi la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare, într-un dosar de corupție. El a fost dat în urmărire generală de către Poliția Română, după ce polițiștii nu l-au găsit la adresa de domiciliu pentru a-l duce la închisoare, scrie Biziday.

Polițiștii l-au căutat pe Sorin Oprescu la adresa din domiciliu pentru a pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii însă acesta nu a fost găsit. Conform unor surse citate de G4Media și de televiziunea Digi24, Sorin Oprescu a plecat din țară în 25 aprilie. Fostul primar al Capitalei nu avea nicio restricție de circulație și a putut părăsi țara.

Curtea de Apel București l-a condamnat astăzi pe fostul primar al capitalei, Sorin Oprescu, la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită, constituire a unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu. În primă instanță, Oprescu a primit 5 ani și 4 luni de închisoare cu executare.

Fostul edil al Bucureștiului a fost acuzat de procurori că a primit, în luna septembrie 2015, în timpul celui de-al doilea mandat, în locuința sa din Ciolpani, 25 de mii de euro de la Bogdan Popa, director din Primăria București, sumă provenită ilegal din bugetul municipiului București.

Concret, potrivit DNA, Sorin Oprescu a făcut parte între 2013 și 2015 dintr-un grup infracțional organizat în interiorul administrației locale a capitalei. Persoanele cercetate de procurori au pus bazele unui sistem prin care firmele care doreau să obțină anumite contracte din parte primăriilor și instituțiilor publice din subordinea Primăriei Generale a Bucureștiului, și implicit, a lui Sorin Oprescu, trebuiau să plătească o parte din profitul brut realizat persoanelor implicate.

Astăzi, alături de Sorin Oprescu, Curtea de Apel București a emis sentințe și pe numele lui Bogdan Popa Corel (fost director din cadrul Primăriei București) – 11 ani și 6 luni, Cristian Stanca (fostul șofer al lui Oprescu) – 7 ani și 2 luni, Mircea Octavian Constantinescu (fostul director al Direcției economice din cadrul Primăriei București) – 6 ani și 10 luni, Ruxandra Avasiloae (fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești) – 2 ani și 10 luni, Florin Șupeală (fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești) – 4 ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: