image
Sursa foto: agora.md

Ex-ambasador: Numirea lui Filip în calitate de președinte interimar nu poate fi calificată altfel decât LOVITURĂ DE STAT

Declararea interimatului funcției de președinte și numirea lui Pavel Filip în calitate de președinte interimar nu poate fi calificată altfel decât lovitura de stat.

Este declarația preşedintelui Institutului pentru Iniţiative Strategice, Andrei Popov, fost ambasador al Republicii Moldova în Austria.

În timp ce liderii PD vorbesc despre „uzurparea puterii”, în realitate asistăm la uzurparea puterii de către conducerea Partidului Democrat - nominal Vlad Plahotniuc, Pavel Filip si Adrian Candu, afirmă Andrei Popov.

„Pentru a bloca procesul de transfer democratic al puterii către noul Guvern ales în deplină conformitate cu Constituția accesul în instituțiile de stat este blocat de către scuturi umane, iar Curtea (anti) Constituțională își confirmă a câta oara reputația de unealtă docilă total subordonată intereselor conducerii PDM. Declararea interimatului funcției de președinte și numirea lui Pavel Filip în calitate de președinte interimar nu poate fi calificată altfel decât lovitura de stat! Conform Art 2 al Constituției “Uzurparea puterii de stat constituie cea mai gravă crimă împotriva poporului”. Deci cei care acum dau ordine conducătorilor instituțiilor de stat sunt criminali”, a menționat Andrei Popov.

„Eu înțeleg bine că Vlad Plahotniuc și cercul său apropiat nu au fost pregătiți de evoluțiile din ultimile 24 de ore. Ei nu are opțiunea cedării puterii și nu concepe că va trebui să o piardă. Pentru el personal mizele sunt extrem de mari. La fel și pentru câteva zeci de persoane din anturajul lui. Însă lovitura de stat nu poate fi realizată doar de ei fără susținerea activă (și vizibilă!) a sute și mii de demnitari, conducătorii de instituții, funcționari publici, ofițeri, procurori și judecători”, a adăugat expertul.

Ex-ambasadorul a făcut apel un apel către toți aceștia.

„Acum e momentul să spuneți NU Dictatorii. Nu deveniți complici la săvârșirea unor crime! În aceste ore fiecare din voi personal va face alegerea care îi va marca restul vieții. Înțeleg cât este de greu sa treceți deschis de partea poporului și a puterii constituționale. Înțeleg cât e de greu să vă dați demisia în semn de protest. Dar să spuneți - NU, cu siguranță, puteți! Mai ales atunci când înțelegeți că sunteți forțați personal să ajutați un regim care se zbate în agonie și să executați ordine ilegale! Dacă aveți cunoștințe și prieteni vizați de acest apel, ați putea să il le retrimiteți”, a mai spus Andrei Popov.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: