image
Sursa foto: Facebook/Gheorghe Petic

Un nou dosar penal pe numele lui Gheorghe Petic: De această dată este cercetat pentru huliganism

După ce a fost condamnat pentru viol de prima instanță, mâine, va avea loc o nouă ședință judecată într-un alt dosar în care este vizat liderul Platformei Demnitate și Adevăr de la Ungheni. De această dată Petic este cercetat pentru huliganism, scrie Ziarul de Gardă.

Potrivit avocatei lui Petic, Angela Istrate, dosarul a fost deschis recent, în baza unui fapt care ar fi avut loc în 2003.

Anterior și Gheorghe Petic a anunțat că este vizat într-un dosar în care i se aduc acuzațiii absurde:

„Au găsit persoane dubioase, care nici nu-și aduc aminte clar cum s-au petrecut evenimentele de atunci. Doar prin auzite dau declarații false. O acuzație absurdă lipsită de careva probe, bazată doar pe declarațiile unor persoane dubioase, care nici nu sunt siguri în ce an a avut loc incidentul și cum a avut loc. În lipsa unor probe concludente mi se aduce învinuirea comiterii unui act de huliganism din 2004, când de fapt a fost în 2003. Dar, deoarece s-a terminat termenul de prescripție, au hotărât să schimbe și să deschidă dosarul pe 2004”.

Potrivit ordonanței, în toamna anului 2004, Petic aflându-se în barul „Svetlana” din localitatea Cairaclia, Taraclia, deținând asupra sa o armă asemănătoare cu automatul „Kalașnikov”, manifestând un comportament agresiv și încălcând grosolan ordinea publică, din intenții huliganice, a îndreptat arma în regiunea capului unei persoane, amenințând-o cu moartea și răfuiala fizică. Ulterior, acesta a ieșit afară și a efectuat o împușcătură în roata din fața a automobilului victimei, amenințându-l în continuare cu aplicarea violenței.

„Astfel, prin acțiunile sale intenționate, Petic Gheorghe a comis infracțiunea prevăzută de art. 287 alin (3) din Codul penal – Huliganismul agravant, săvârșit cu aplicarea armei pentru vătămarea integrității corporale sau sănătății”, se menționează în ordonanță.

La 20 martie, prin sentința Judecătoriei Orhei, Petic a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii de viol și condamnat la 3 ani și 6 luni închisoare, în penitenciar de tip închis.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: