image
Sursa foto: Profimedia Images

De ce nu se vaccinează Vladimir Putin cu noul vaccin rusesc anti-COVID

Preşedintele rus Vladimir Putin nu a fost încă vaccinat cu noul vaccin ruses anti-COVID-19, Sputnik-V, dezvoltat de centrul Gamaleia din Moscova, chiar dacă a lăudat acest produs. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a explicat această situaţie prin faptul că vaccinul se află încă în proces de testare, informează Agerpres.

„Şeful statului nu poate participa la vaccinare ca voluntar”, a spus Peskov.

Rusia a fost prima ţară care a înregistrat un vaccin împotriva COVID-19 destinat utilizării în masă.Vaccinul Sputnik V constituie în prezent obiectul unor teste avansate realizate pe 400.000 de voluntari.

„Preşedintele nu poate folosi un vaccin necertificat”, a spus Peskov, adăugând că perioada de testare se va încheia în curând, iar Putin ar putea decide apoi dacă va utiliza vaccinul.

Recent, Vladimir Putin a declarat că Rusia e pregătită să furnizeze şi altor state vaccinul Sputnik V.

În luna august, liderul de la Kremlin, care este foarte secretos în ceea ce privește familia sa, anunța atunci că una dintre fiicele sale a fost deja vaccinată, în cadrul testelor clinice din faza incipientă, și că s-a simțit „bine”, pentru a sublinia siguranța vaccinului.

Vaccinul Sputnik V este numit astfel după primul satelit artificial plasat pe orbită, Sputnik-1, un triumf al Uniunii Sovietice în cursa spaţială cu superputerea rivală SUA la sfârşitul anilor 1950.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: