În cadrul acesteia, Andrei Năstase, liderul Platformei DA, primarul ales al municipiului Chișinău, este însoțit de Alexandru Slusari, vicepreședintele Platformei DA, și Chiril Moțpan, Secretarul General al formațiunii.

Pe ordinea de zi a adunării figurează mai multe rapoarte ale oficialilor PPE din diverse structuri europene, precum și stabilirea agendei pentru Congresul PPE din toamna acestui an.

De asemenea, Andrei Năstase și colegii săi vor participa astăzi la ediția a 8-a a Dialogului de la Saint Géry pe subiectul „Trecutul, Prezentul și Viitorul Europei”.

Agenda politicienilor moldoveni include și întrevederi cu distinși oficiali europeni pentru a discuta situația extrem de gravă din Republica Moldova și pericolul instaurării aici a unui regim dictatorial.

„Vom discuta cu partenerii noștri din cea mai puternică familie politică europeană, dar și cu reprezentanți ai altor grupuri de europarlamentari, pe care îi vom informa plenar asupra pericolului degradării iremediabile a situației socio-politice și economice din Republica Moldova, dar și despre soluțiile propuse pentru ieșirea din criză a țării noastre. Sunt sigur că vom găsi înțelegere și soluții reale pentru schimbare”, a precizat Andrei Năstase.