image
Sursa foto: Jurnal.md

Gheorghe Petic rămâne în AREST; Mesajul transmis lui Plahotniuc: „Are pat pregătit la etajul doi în Penitenciarul 17”

Președintele organizației teritoriale Ungheni a Platformei DA, Gheorghe Petic, rămâne și în continuare în arest. Curtea de Apel a respins astăzi recursul avocaților care au cerut eliberarea acestuia din arest.

Instanța de apel a respins solicitarea apărării privind casarea deciziei Judecătoriei Orhei și dispunerea eliberării sub garanție personală a lui Gheorghe Petic

Candidatul blocului ACUM Platforma DA și PAS pe circumscripția națională a avut un mesaj către cetățenii Republicii Moldova.

„Votați ACUM, votați să scăpăm de criminalii aceștia, de haita lui Plahotniuc și PD. În caz contrar, toți o să fim în cătușe. Libertatea noastră va fi în cătușe, Republica Moldova va deveni o circumscripție care se va numi Vladimir Plahotniuc. Nu le dați nicio șansă acestor ticăloși care se numesc Partidul lui Plahotniuc, nu dați nicio șansă absolut lui Dodon și altor alde Șor. Aceștia trebuie să stea la pușcărie”, a spus Gheorghe Petic.

„Niciun vot bandiților. Niciun vot lui Plahotniuc. Niciun vot lui Dodon. Niciun vot lui Șor. Nimic absolut. Nimic nimănui nu-i dați. Îi aștept la Penitenciarul 17, pe toți acolo, le-am pregătit eu personal patul, le-am schimbat albiturile. Plahotniuc are patul lui special la al doilea etaj. Iată el îmi va spune cum a furat banii, cum i-a spălat, îmi va spune de a ticăloșit până la așa nivel judecătoria, procuratura, de ce mai mult de jumătate în judecătorii stau fără nicio vină”, a adăugat Petic.

El a avut un mesaj și pentru Plahotniuc. „Este pregătit un pat pe care scrie Plahotniuc. Ți-am pregătit și albituri. Ești așteptat, Vladimir Plahotniuc, acolo să stai lângă mine și ne va fi vesel în doi”, a spus Gheorghe Petic.

Precizăm că Gheorghe Petic a fost reținut la 12 octombrie 2018. Pe numele lui a fost pornită o cauză penală pentru viol.

Mai mulți lideri de opinie, reprezentanți ai opoziției și apărători ai drepturilor omului susțin că reținerea lui Gheorghe Petic este o răzbunare a regimului pentru activismul său în cadrul Platformei DA, dar și pentru dezvăluirile sale privind schemele de contrabandă cu țigări.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: