Insula pe care se află statuia, vizitată în acest sezon de mii de turişti zilnic, a fost evacuată timp de mai bine de două ore.

Un container cu gaz propan, de pe un şantier în lucru de pe Liberty Island, a luat foc cu puţin înainte de prânz, a anunţat pe Twitter serviciul pompierilor din New York. Către ora locală 14.00, pompierii au anunţat că incendiul era ”sub control”.

Turiştii urmau să revină pe insulă - accesibilă publicului numai cu feribotul din Manhattan - către ora locală 14.30, a declarat pentru AFP Jerry Willis, un purtător al National Park Service, care gestionează accesul la acest monument american, scrie news.ro.

O persoană a fost rănită uşor în urma incidentului, însă nu a avut nevoie de spitalizare, a precizat un purtător de cuvânt al pompierilor.

Insula Libertăţii a fost evacuată pe 4 iulie, de Ziua Independenţei, sărbătoarea naţională americană, după ce o activistă anti-Trump a escaladat piedestalul statuii Libertăţii în semn de protest faţă de despărţirea unor gamilii de imigranţi la frontiera cu Mexicul.