image
Sursa foto: jurnal.md

SECHESTRU pe mașini și imobile în sumă de 13 milioane de lei, înregistrate pe membrii familiei judecătorului CSJ Ion Druță

Procuratura Anticorupție anunță că a fost aplicat sechestru asupra mai multor bunuri imobiliare și autovehicule în valoare de 12,8 milioane de lei, în dosarul pornit pe faptul îmbogățirii ilicite, în care figurează judecătorul Curții Supreme de Justiție (CSJ), Ion Druță. Acțiunile s-au desfășurat de comun cu Agenția pentru recuperarea bunurilor infracționale, a CNA.

Printre bunurile asupra cărora procurorii anticorupție au solicitat aplicarea sechestrului, se enumeră trei bunuri imobile (încăperi locative), situate în mun. Chișinău; un autoturism fabricat în anul 2016; alte 6 bunuri imobile (încăperi nelocative), mun. Chișinău;

Toate acestea sunt înregistrate pe numele persoanelor din familie și anturajul judecătorului, spun procurorii.

Amintim că, la data de 23 septembrie 2019, Procurorul General interimar a pornit urmărirea penală pe faptul îmbogățirii ilicite, pe numele judecătorului Ion Druță,.

Temei pentru urmărirea penală a servit sesizarea Serviciului de Informații și Securitate, care a analizat propripetățile dobândite de membrii familiei Druță, în perioada 2016-2019, dat fiind că a fost constatată o discrepanță esențială între acestea și veniturile legale declarate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: