image
Sursa foto: privesc.eu

Prim-ministrul Maia Sandu a înaintat trei CONDIȚII obligatorii pentru un dialog cu cei de la PD

Eliberarea imediată a tuturor instituțiilor de stat, retragerea persoanelor agresive din jurul clădirii Guvernului și asigurarea accesului noului Cabinet de Miniștri, încetarea oricăror presiuni asupra funcționarilor publici.

Sunt condițiile obligatorii pentru inițierea unui dialog cu PD. Sunt declarațiile premierului Maia Sandu făcute, cu puțin timp în urmă, în cadrul unui briefing la Parlament.

„Opoziția parlamentară reprezentantă de PD blochează în continuare în mod ilegal și abuziv instituțiile statului. În acest context, invitația lor la dialog arată intenția de a nu se conforma legii și de a pune în practică tentativa de lovitură de stat. Singura formă de dialog poate avea doar în următoarele condiții: eliberarea imediată a tuturor instituțiilor de stat, retragerea persoanelor agresive din jurul clădirii Guvernului și asigurarea accesului noului Cabinet de Miniștri, încetarea oricăror presiuni asupra funcționarilor publici”, a declarat Maia Sandu.

După îndeplinirea acestor condiții obligatorii, dialogul poate continua aici la Parlament, a adăugat premierul.

„La ora 14.00 are loc o nouă ședință a Parlamentului. Deputații PD ar trebui să se prezinte la această ședință, pentru că de asta au fost aleși. Nu acceptăm discuții ascunse de ochii lumii, așa cum obișnuiți cei de la PD”, a mai spus Maia Sandu.

Premierul a transmis un mesaj angajaților Guvernului.

„RM are Parlament legitim și Guvern legal învestit, recunoscut de partenerii noștri internaționali. Vă rog frumos să ignorați toate indicațiile ilegale care vin de la reprezentanții regimului care pleacă. Vă asigur pe toți că foarte curând lucrurile vor reveni la normalitate și toți angajații Guvernului își vor putea continua munca”, a menționat Maia Sandu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: