image
Sursa foto: Jurnal.md

Apă-Canal Chişinău despre mirosul insuportabil din capitală: „NU este determinat doar de activitatea Stației de Epurare”

De câteva zile, locuitorii capitalei sunt nevoiți să suporte un miros neplăcut. Cauza acestuia nu este neapărat determinat doar de activitatea Stației de Epurare, informează responsabilii de la Apă Canal-Chișinău.

Apă Canal-Chișinău informează că procesul tehnologic de epurare a apelor uzate din municipiul Chişinău se efectuează în conformitate cu prevederile Regulilor de exploatare tehnică a sistemelor de alimentare cu apă şi evacuare a apelor uzate din localităţi.

„Ținem să precizăm, că la moment se lucrează la parametrii normali, iar alte deversări și transportări de nămol nu există. Având în vedere că în ultimele zile miros neplăcut persistă în același moment, în mai multe zone ale orașului, când curenții de aer se mișcă într-o direcție, ceea ce rezultă că sursa de poluare și mirosul nu este neapărat determinat doar de activitatea Stației de Epurare.

În acest sens, noi suntem deschiși către colaborare, astfel atât persoane terțe, dar și reprezentanți ai organelor de stat competente pot vizita si inspecta Stația de Epurare, dar și de a efectua măsuri a emisiilor poluanților în aerul atmosferic pe teritoriul Stației de Epurare, inclusiv și în zonele unde persistă miros neplăcut din municipiul Chișinău”, se arată scris în comunicatul de presă emis de Apă Canal.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: