image
Sursa foto: facebook.com/dmitriy.polscin

Cel mai cunoscut pompier din RM, Dumitru Polşcin, care a emoţionat ţara întreagă, își încheie activitatea de salvator

După 15 ani de muncă, cel mai cunoscut pompier din RM, Dumitru Polşcin, plutonier-major în cadrul Detaşamentului salvatori şi pompieri Centru din Chişinău, își încheie activitatea. „Sper că pe parcursul anilor de muncă am reușit să fac destule pentru Patrie și pentru cetățenii țării noastre. Dar acum a venit timpul să mă gândesc și la familie...”, se spune în mesajul emoționant de rămas bun al pompierului.

„Pentru ultima dată dând onor autocisternelor cu două dintre care timp de 15 ani mergeam la incendii, accidente și catastrofe naturale, care clocoteau la incendiile îndelungate, iar șoferii aruncau găleți cu apă peste radiatoare care să nu înceteze să pompeze apă în iadul în care lucrau celulele noastre... Pentru ultima dată, în calitate de comandant de detașament, strângând mâna camarazilor de luptă cu care am împărțit bucuriile și nevoile timp de 15 ani... Prietenilor care, uneori, mă smulgeau din ghearele morții... Cred cu tărie că multora am reușit să le întoarcem încrederea în pompierii Moldovei. Sunt foarte recunoscător celor care m-au ajutat și susținut toți acești 15 ani. Toți cei care au donat din banii lor ca să pot merge la traininguri în SUA, să știți - banii s-au întors în țară de zece ori mai mult. Știți, cred că mereu o să tresar la auzul sirenei. Mereu în suflet voi fi alături de voi acolo, aveți grijă de voi, fraților. Sper că pe parcursul anilor de muncă am reușit să fac destul de mult pentru Patrie și pentru cetățenii țării noastre. Dar acum a venit timpul să mă gândesc și la familie. Mereu al vostru, comandantul detașamentului, Dumitri Polșcin”, se spune în mesajul pompierului.

Dumitru PolșcinDumitru Polșcin

Amintim că Dumitru Polșcin a devenit cunoscut acum câțiva ani, când a cerut ajutorul oamenilor pentru a putea ajunge la un training renumit pentru pompieri, FDIC, organizat în SUA. Pentru a participa la acele cursuri, Dumitru avea nevoie de 5.000 de dolari pentru călătorie, înregistrare la conferinţă, viză pentru SUA, cazare şi mese timp de o săptămână. A pornit o campanie de colectare de fonduri, în urma căreia au fost adunate 2.865 de dolari. Deşi nu era întreaga sumă de care avea nevoie, pompierul a reuşit totuşi să meargă la training. Atunci pompierul a sensibilizat foarte multă lume prin mesajul său. Dumitru Polşcin spunea că îşi doreşte foarte mult să ajungă la training pentru a învăţa cât mai multe lucruri pentru a le împărtăşi cu colegii săi.

Dumitru PolșcinDumitru Polșcin

În același ani, 2015, Dumitru Polşcin a fost desemnat „Pompierul anului”.

Dumitru ne-a dus faima și în afara țării, când a ajuns pe coperta unei prestigioase reviste din Statele Unite.

Dumitru PolșcinDumitru Polșcin

A fost o premieră absolută când un pompier din Republica Moldova a ajuns pe coperta revistei americane International Fire Fighter, într-o ediţie jubiliară, la a 50-a apariţie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: