image
Sursa foto: reuters.com

Regimul o ia razna: Pretinde că Șor a finanțat, din banii furați de la bănci, protestele din 2015 față de jaful miliardului

Tentativele guvernării de calomniere a opoziției nu contenesc. Mai nou, regimul încearcă să inoculeze ideea că edilul penal de Orhei, Ilan Șor, ar fi finanțat opoziția antioligarhică și chiar protestele masive din 2015. Și toate astea din banii furați din sistemul bancar. „Se simte o mare criză de idei și disperare colosală în tabăra mafiotă”, comentează reprezentanții opoziției noua lovitură a regimului.

Într-o petiție semnată de „cetățenii RM” și adresată Parlamentului European și Comisiei Europene, se cere „verificarea la nivelul UE a posibilei implicare a guvernării PLDM și a Maiei Sandu în jefuirea celor trei bănci moldovenești”. „Există indicii serioase că PLDM a fost finanțat în campania electorală din 2014 de omul de afaceri Ilan Șor tocmai cu bani proveniți de la aceste trei bănci falimentate”, se spune în cerere. Totodată, autorii petiției cer ca „cercetările” să-l vizeze și pe liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase. „Există indicii solide că în anul 2015 a organizat proteste de stradă finanțate de domnii Șor și Filat cu banii devalizați din cele 3 bănci menționate”, se spune în textul petiției.

Mai mult, în petiție se cere și investigarea activității Fundației Open Dialog și „verificarea relațiilor acestei fundații cu politicieni din RM, inclusiv deputați PLDM, dar și cu liderii PAS și PPDA”.

„Degradarea degradării! După ce au fost „violați” primarii să semneze o fițuică în adresa Parlamentului European cu critici în adresa opoziției, guvernarea a recurs la altă acțiunea mârșavă. Funcționarii publici și alți bugetari, după ce Plahotniuc le-a promis morcovul cu așa-zisă creștere a salariilor, sunt impuși să iscălească o petiție către Parlamentul European și Comisia Europeană cu solicitarea investigării legăturii dintre devalorizarea celor trei bănci și finanțarea de către Ilan Șor a opoziției extraparlamentare PAS-Platforma DA și protestelor din 2015. Interesant este că Plahotniuc nu-l cruță deloc pe complicele său. În textul petiției se spune că Ilan Șor este implicat în acțiuni subversive impotriva Republicii Moldova. Să vede că oricât de docil și sârgunicios ar fi „colhoznicul” Șor, mai devreme sau mai târziu stăpânul îi va sacrifica. Nu lipsește în acest document absolut calomnios nici ideea legăturii opoziției cu Ludmila Kozlovska și războiul în Donbas. În general, prin spiritul acestei petiții să simte o mare criză de idei și disperare colosală în tabăra mafiotă. Frica de a răspunde pentru crimele comise împotriva propriului popor este una uriașă! Înseamnă că calea noastră este una corectă și victoria oamenilor este aproape!”, a menționat vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari.

petiție împotriva opozițieipetiție împotriva opoziției

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: