image
Sursa foto: cdt.ch

Mărturiile cetățenilor RM, stabiliți în Italia: „Drumurile sunt blocate de polițiști, iar magazinele sunt goale”

Nadia Popovici, stabilită în regiunea Emilia Romagna, a declarat pentru jurnal.md că sunt închise toate instituțiile educativ-didactice, centrele sportive, muzee, teatre, biserici.

Astăzi dimineața oficial se înregistrau numai în regiunea Lombardia 165 de persoane infectate cu noul virus Covid-19, în total în Italia sunt peste 200 de persoane.

Noul virus a pus stăpânire pe Italia, astfel că autoritățile au dispus închiderea școlilor, centrelor sportive, teatrelor, bisericilor în orașele cele mai afectate de epidemie. În Mestre Venezia școlile vor fi închise până pe 1 martie, ne spune Carolina, moldoveancă stabilită în regiune de mai mulți ani.

O altă conațională, Nadia Popovici, stabilită în regiunea Emilia Romagna, a declarat pentru jurnal.md că în regiunea sa au fost depistate nouă cazuri de infecție, iar toți pacienții sunt sub supraveghere.

„De azi până pe 29 februarie sunt închise toate instituțiile educativ-didactice, centrele sportive, muzee, teatre, biserici etc. Au fost anulate meciuri, concursuri, excursii. La televiziunile italieni și pe internet sunt transmise recomandările de urmat pentru toți cetățenii. De asemenea, Consulatul României la Bologna ne-a oferit recomandări și disponibilitate maximă în caz de urgență. Nu se recomandă de adresat medicului de familie, nici la spital, dar de telefonat la numărul verde. În caz de suspecție o echipă de medici vin la domiciliu, se efectuează examen medical și în caz de rezultat pozitiv la noul virus pacientul e internat”, ne spune Nadia.

Cei mai afectați sunt vârstnicii, dar sunt și persoane de 40 ani și un băiat de 17 ani, infectat cu noul virus.

Magazine goale și drumuri blocate de către polițiști

În orașele cu cele mai multe cazuri de îmbolnăviri drumurile sunt blocate de către polițiști, iar elevii sunt trimiși în vacanță până pe 8 martie. Mai mulți moldoveni au postat pe rețelele sociale poze cu vitrinele magazinelor goale. Nadia Popovici ne spune că într-adevăr localitățile cu cei mai mulți infectați sunt blocate.

„Da, e adevărat, localitățile sunt blocate, unde sunt multe cazuri. Acolo sunt blocate drumurile de către polițiști, nimeni nu poate intra nici ieși din localitate. Magazinele golite. Dar unde nu sunt cazuri de infecție e totul în regulă. În Bologna e tot bine. Din păcate infectarea crește cu viteză cosmică”, menționează Nadia.

Azi dimineață, un bărbat de 84 de ani internat într-un spital din Bergamo a murit din cauza coronavirusului, au anunţat autorităţile italiene, potrivit La Repubblica, preluat de Mediafax.ro. Duminică 23 februarie, în Italia au fost înregistrate primele trei decese provocate de virusul gripal.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: