image
Sursa foto: captură

Scandalul din Dereneu: Cei care au ocupat forțat biserica nu au permis aducerea unui mort în lăcașul sfânt

Caz nemaipomenit în satul Dereneu din raionul Călărași. Cei care au ocupat forțat biserica din localitate, la începutul lunii martie, pentru că preotul paroh a trecut în subordinea Mitropoliei Basarabiei, nu au permis aducerea unui mort în lăcașul sfânt. Sicriul cu cel decedat a fost purtat în jurul bisericii fără steaguri, fără a fi trase clopotele.

De cealaltă parte, secretarul episcopiei de Ungheni și Nisporeni a Mitropoliei Moldovei spune că vinovată de cele întâmplate se face doar comunitatea.

Scandalul din parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Dereneu, raionul Călăraşi, a împărţit lumea în două tabere, greu de împăcat. Pentru a stăpâni lăcaşul se luptă două episcopii - Mitropolia Basarabiei şi Mitropolia Moldovei, subordonată Moscovei.

Chiar dacă biserica a trecut în sânul Mitropoliei Basarabiei încă anul trecut, mai mulţi săteni nu acceptă schimbarea şi vor ca slujbele să fie făcute pe vechi. La sfârșitul lunii martie, biserica a fost sigilată de către polițiști până la decizia instanțelor de judecată.

Noutăţile partenerilor

comentarii: