image
Sursa foto: border.gov.md

Cele două persoane transportate cu febră de la Aeroportul Chișinău la spitalul „Toma Ciorbă” au refuzat spitalizarea

Două persoane de pe cursa Moscova-Chișinău au fost transportate cu febră aseară de la Aeroportul Internațional Chișinău la Spitalul de Boli infecțioase „Toma Ciorbă”. Acestea au refuzat spitalizarea și se află acum la evidența medicului de familie.

Acestea au fost testate cu termoscanerul pe sensul de intrare în țară, după ce au revenit de la Moscova. În urma testării s-a depistat că aceștia au temperatura ridicată, persoanele au fost transportate la spital.

Cu referire la cele două persoane care în urma termometriei realizată pe Aeroportul din Chișinău, au fost preluate și transportate la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” cu febră 37,8. Persoanele au fost examinate de către medici, fiind diagnosticați cu infecție respiratorie acută. Aceștia au refuzat spitalizarea. Li s-a prescris tratament la domiciliu și sunt la evidența medicului de familie”, a declarat consilierul pe comunicare a Ministerului Sănății, Cristina Stratulat.

Ieri autoritățile au emis cod galben de alertă națională privin coronavirusul în Republica Moldova.

Totodată la solicitarea Poliției de Frontieră, pe Aeroportul Internațional Chișinău au fost instalate două termoscanere, unde fiecare călător este supus termometriei pentru a identifica persoanele care reprezintă risc de infectare.

Amintim că pe 18 februarie Agenția Națională de Sănătate Publică a recepționat din Germania prin intermediul OMS, 480 de teste pentru detecția noului Coronavirus și 196 de teste pentru confirmarea acestuia.

Testele se află la laboratorul virusologic din cadrul CNSP. Responsabil de colectarea transportarea materialului biologic pentru investigații este spitalul „Toma Ciorbă”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: