image
Sursa foto: ria.ru

Rusia a prelungit embargoul asupra produselor alimentare occidentale

Preşedintele rus Vladimir Putin a decis, sâmbătă, prelungirea până la finalul lui 2021 a embargoului asupra produselor alimentare occidentale, măsură introdusă iniţial în 2014 ca răspuns la sancţiunile impuse de SUA şi de Uniunea Europeană contra Moscovei pentru rolul acesteia în criza ucraineană, relatează AFP şi EFE, citate de Agerpres.

Decretul, semnat sâmbătă de şeful statului rus, extinde până la 31 decembrie 2021 interdicţia importării în Rusia a produselor alimentare provenind în principal din Uniunea Europeană.

Aceste măsuri, luate în august 2014, se aplică majorităţii produselor alimentare provenind din ţări care sancţionează Rusia pentru anexarea peninsulei ucrainene Crimeea, în luna martie a aceluiaşi an, şi pentru sprijinul acordat separatiştilor din estul Ucrainei.

Acest embargo a fost prelungit deja de cinci ori, drept răspuns la extinderea sancţiunilor economice europene impuse Moscovei.

La finalul lunii iunie, Uniunea Europeană a decis să extindă cu şase luni sancţiunile economice contra Rusiei. UE nu recunoaşte anexarea peninsulei Crimeea de Rusia în 2014, considerată o ''încălcare a dreptului internaţional''.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: