image
Sursa foto: Alexandru Dobre

Președintele PNL: Agresiunea sistematică a tandemului Plahotniuc-Dodon a culminat cu o decizie abuzivă împotriva cetățenilor

„Invalidarea mandatului primarului ales, Andrei Năstase, și anularea rezultatelor alegerilor din 3 iunie este un abuz grosolan. Agresiunea nocivă a tandemului Plahotniuc-Dodon a culminat cu această decizie abuzivă și antidemocratică”, afirmă liderul PNL România, Ludovic Orban.

În context, Ludovic Orban a menționat că „Andrei Năstase este cu adevărat speranța de a aduce Republica Moldova pe o traiectorie europeană”.

„Este un abuz grosolan. Urmăresc cu foarte multă îngrijorarea ce se întâmplă de vreo doi ani în Republica Moldova. Un regim oligarhic, un balaur cu două capete, de fapt, Plahotniuc și Dodon interpretează arii diferite și dau impresia publică că se certă între ei, dar sunt foarte bine înțeleși. Agresiunea sistematică a acestui tandem nociv pentru RM, asupra aleșilor locali, asupra parlamentarilor, asupra cetățenilor arată grave derapaje de la democrație care au culminat cu această decizie profund abuzivă, antidemocratică de a călca în picioare actul de voință al locuitorilor Chișinăului la alegerea primarului”, a adăugat Ludovic Orban.

„Pentru mine Andrei Năstase este primar, este evident lucrul acesta. A fost votat în turul II cu o diferență clară, netă de 5 %. Nimeni nu poate să pună la îndoială în niciun fel victoria lui Andrei Năstase în alegerea pentru Primăria Chișinău”, a mai spus politicianul de la București.

Președintele PNL a venit și cu un avertisment către Plahotniuc și Doson: „Îi avertizez pe Plahotniuc și pe Dodon că dacă și la Cutea Supremă de Justiție va călca în picioare voința exprimată de locuitorii Chișinăului,rezultatele pentru Republica Moldova vor fi extrem de negative. E clar că pacea socială va fi grav tulburată. Încalcă Acordul de Asociere prin această decizie fără precedent, de a invalidat fără motiv alegerile. Vă mărturisesc victoria lui Andrei Năstase este o minune care se datorează oamenilor, care nu s-au lăsat mințiți”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: