image
Sursa foto: Profimedia

Barcelona profită de ultimul transfer făcut de Chelsea și e gata să bată palma cu un om de bază al londonezilor

Chelsea a anunțat astăzi oficial transferul lui Marc Cucurella, de la Brighton Hove Albion, pentru care londonezii au plătit 65 de milioane de euro.

Trupa antrenată de Thomas Tuchel a ajuns astfel la al cincilea fotbalist nou-adus în actuala perioadă de mercato.

Venirea fundașului stânga iberic ar putea însemna plecarea altuia. Mai exact, Chelsea este în negocieri avansate cu Barcelona pentru a-l ceda pe Marcos Alonso, dorit insistent de catalani, anunță Fabrizio Romano.

Trupa blaugrana și cea de pe Stamford Bridge au avut o vară plină, în care conducerile s-au luptat în mai multe rânduri pentru semnătura unor fotbaliști.

Din păcate pentru fanii trupei engleze, ibericii au avut de fiecare dată câștig de cauză și au reușit înregimentările lui Jules Kounde și Raphinha. De altfel, s-a vorbit de interesul "albaștrilor" și pentru Robert Lewandowski sau Ousmane Dembele, dar în cele din urmă și aceștia au preferat oferta Barcelonei.

Acum, cele două echipe au ajuns în punctul în care relațiile s-au stabilizat, iar astfel mutarea lui Marcos Alonso pe Camp Nou ar putea să se realizeze în curând.

Un alt jucător pe care spaniolii l-au dorit a fost Cesar Azpilicueta, care a preferat însă să-și prelungească contractul cu Chelsea.

Cotidianul catalan Sport anunță că FC Barcelona s-a reorientat rapid, întrucât are nevoie de un fundaș dreapta.

Gruparea “blaugrana” a demarat negocierile cu Borussia Dortmund pentru transferul fundașului belgian Thomas Meunier (30 de ani).

Meunier mai are contract cu Dortmund până în vara anului 2024, fiind cotat de Transfermarkt la 6,5 milioane de euro.

“Meunier are aceleași caracteristici precum internaționalul spaniol (n.r. - Azpilicueta). Este o extremă puternică, foarte versatil și cu multă experiență în meciurile din Liga Campionilor”, notează sursa citată.

De la debutul actualei perioade de transferuri, FC Barcelona i-a recrutat pe ivorianul Franck Kessie (AC Milan) şi pe danezul Andreas Christensen (Chelsea), sosiţi pe Camp Nou ca jucători liberi, apoi pe brazilianul Raphinha (Leeds United) şi polonezul Robert Lewandowski (Bayern Munchen), pentru care catalanii au plătit 70 de milioane, respectiv 50 de milioane de euro.

Ultimul venit este fundașul francez Jules Kounde (23 de ani), de la FC Sevilla, pentru care Barcelona a plătit 50 de milioane de euro, sumă la care se pot adăuga bonusuri în valoare de 12,5 milioane de euro.

Clubul catalan i-a prelungit, de asemenea, contractul internaţionalului francez Ousmane Dembele, până în 2024.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: