image
Sursa foto: Reuters

Manifestaţii în Rusia: Protestatarii au ieşit în stradă, în pofida interdicţiei primite din partea autorităţilor

Sute de persoane protestează sâmbătă în Moscova pentru alegeri electorale corecte şi libere, în pofida interdicţiei primite din partea autorităţilor şi a arestării mai multor protestatari în cadrul manifestaţiilor anterioare.

Protestatarii scandează „Rusia va fi liberă” şi „Acesta este oraşul nostru” şi cer organizarea corectă a alegerilor electorale.

„Dacă nu mai protestăm, nu va mai exista nicio speranţă”, a declarat un protestatar în vârstă de 23 de ani.

„Trebuie să le arătăm autorităţilor că nu vom renunţa şi nu vom accepta ca oameni nevinovaţi să meargă la închisoare”, a adăugat protestatarul.

Protestele din Rusia sunt organizate faţă de excluderea mai multor candidaţi ai opoziţiei de pe listele de vot pentru alegerile parlamentare.

Înregistrarea mai multor candidaţi a fost respinsă în urmă cu o lună, pe motiv că au existat nereguli în strângerea semnăturilor de susţinere. Candidaţii respinşi, dintre care fac parte mai mulţi aliaţi ai opozantului rus Alexei Navalnîi, au denunţat decizia autorităţilor ca fiind fabricată.

Legislaţia rusă prevede că persoanele care candidează independent trebuie să strângi semnături de la cel puţin 3% dintre potenţialii alegături din fiecare district al Moscovei, ceea ce ar însemna între 4.500-5.000 de persoane, pentru a primi dreptul de a candida.

Candidatura mai multor reprezentanţi ai opoziţiei a fost respinsă în mai multe oraşe mari din Rusia, printre care şi St. Petersburg.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: