image
Sursa foto: Jurnal.md

Val Butnaru, despre protestul din 26 august: E nevoie de un plan, dar nu trebuie dat publicității ca să nu fie dejucat

La Chișinău este nevoie de un plan pentru marele protest din 26 august, dar acesta nu trebuie făcut public decât în ziua manifestației, pentru a nu fi dejucat, consideră jurnalistul Val Butnaru.

„Până la acțiunea din 10 august, la București au fost violenți verbal doar adversarii M.. psd. Astfel s-a solidarizat Diaspora. La Chișinău, cârcotesc aliații, ceea ce e cu mult mai grav. Astfel, sunt împrăștiate semințele îndoielii. E nevoie de un plan? E nevoie, dar acesta nu trebuie dat publicității decât în ziua protestului. Ca să nu fie dejucat. Din ce postează, trag concluzia că ei, cârcotașii, nu au niciun plan, e clar. Dar organizatorii? Nu știu. Sper că-l au. Un singur lucru mi se pare cert: planul nu trebuie să fie ca cel de la București. Să avem parte de o surpriză, asta ne lipsește. Și mai lăsați-l în pace pe Pașineani! Nu vă mai comparați cu armenii. Acolo armata și BISERICA au trecut de partea mulțimii. Ah, da, cât pe ce să uit un detaliu nesemnificativ - nici americanii n-au stat cu mâinile în sân”, a comentat Val Butnaru într-o postare pe Facebook.

„Succesul sau insuccesul lui 26 va depinde de numărul de protestari. Ce înseamnă succesul? În cazul în care Guvernul de la București n-a demisionat (încă), acțiunea din 10 august a fost un succes sau un eșec? Sau poate luarea cu asalt a Parlamentului este scopul final al lui 26? Ca la 7 aprilie? Arestarea dictatorului cu poliția la cheremul lui? etc, etc. Ca și Hamlet, cu mai multe întrebări decât răspunsuri...”, a adăugat jurnalistul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: