image
Sursa foto: epa

Un bărbat a fost arestat după ce i-a ameninţat cu moartea pe angajaţii cotidianului The Boston Globe

Poliţia americană a arestat joi un bărbat care i-a ameninţat cu moartea pe angajaţii ziarului The Boston Globe, pe care îi consideră drept "duşmanii poporului", a indicat procurorul federal din Boston, citat de AFP.

Bărbatul, Robert Chain, în vârstă de 68 de ani, originar din California, ar fi trebuit să ajungă în faţa unui judecător federal din Los Angeles, joi după-amiază, fiind acuzat de "ameninţări aduse comunicaţiilor". 

În cazul unei condamnări, el riscă o pedeapsă de 5 ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari. 

Potrivit procurorului, Chain a adus în total 14 ameninţări cotidianului din Boston, între 10 şi 22 august. 

Apelurile sale ar fi fost declanşate de anunţul ziarului, din 10 august, că va publica, împreun cu alte 200 de grupuri de presă, un răspuns la multiplele atacuri lansate la adresa mass-media de Donald Trump. 

Contraatacul ziarelor, intitulat "Jurnaliştii nu sunt duşmani", a fost publicat pe 16 august. Prin acesta, preşedintele era acuzat de "minciuni" şi era comparat cu un "şarlatan". 

Preşedintele american acuză în mod regulat publicaţiile de dezinformare, calificându-le "duşmani ai poporului". 

În apelurile telefonice, Chain a calificat The Boston Globe că este "duşmanul poporului" şi a ameninţat că-i împuşcă pe angajaţii săi. 

În ziua publicării contraatacului, el a sunat din nou şi a ameninţat că-i împuşcă, chiar în acea zi, la ora 16.00, "în cap" pe angajaţii jurnalului, potrivit procurorului. 

Poliţia a trimis agenţi pentru a proteja sediul cotidianului, scrie news.ro. 

"Confruntată cu o polarizare politică şi cu o intensitate masivă a crimelor, persoanele publice trebuie să îşi controleze retorica politicianistă. Dacă nu, vom avea grijă de asta", a declarat procurorul Andrew Lelling, amintind de alertele cu bombe, ameninţările cu moartea şi ofertele de recompensă pentru uciderea politicienilor, investigate de biroul său în ultimele luni. 

Într-un document depus în justiţie, The Boston Globe a indicat că Chain a spus într-un apel telefonic: "Atât timp cât veţi continua să-l atacaţi pe preşedinte, ales legitim de Statele Unite, cu actele voastre de trădare şi revoltă, şi eu voi continua să ameninţ, să hărţuiesc şi să irit Boston Globe". 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: