image
Sursa foto: libertatea.ro

Carantina selectivă generează proteste violente la Madrid: Șase persoane au fost rănite

Cetățenii din cartierele periferice ale Madridului au ieșit în stradă. Aceștia se simt discriminați de noile reguli impuse de autorități. Șase persoane au fost rănite şi patru au fost arestate, în urma ultimului protest spontan care a avut loc în capitala Spaniei.

Oamenii legii au intervenit în forţă, după ce au fost provocaţi de manifestanţii nemulţumiţi de restricţiile sanitare din Madrid. Protestatarii, unii dintre ei tineri de extremă stângă, au blocat o stradă din apropierea parlamentului regiunii.

Aceștia l-au lovit pe unul dintre polițiști, conform Digi24. Locuitorii din cartierele de la periferia Madridului se consideră discriminaţi, după ce guvernul regiunii a extins izolarea în 45 de zone. Oamenii cer să fie aplicate măsuri sanitare şi în cartierele înstărite ale capitalei Spaniei, care depăşesc pragul de 1.000 de cazuri la o sută de mii de locuitori.

Începând de luni, carantina locală impusă în Madrid va fi extinsă cu încă opt zone. Astfel, încă cel puțin 160.000 de locuitori, pe lângă cei 850.000 care se află deja sub restricții, nu vor mai avea dreptul să iasă din cartierele în care locuiesc decât pentru a merge la serviciu, la medic sau la școală. Tot de săptămâna viitoare, adunările publice sau private cu mai mult de zece persoane vor fi interzise în regiunea Madrid, scrie libertatea.ro.

Aceasta însumează 40% din cazurile de COVID-19 confirmate pe tot teritoriul statului iberic. În Spania, până acum, peste 704.000 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus, iar 31.000 au murit.

Noutăţile partenerilor

comentarii: