image
Sursa foto: gov.md

Ambasadorul SUA, întrevedere cu Filip: E important ca alegerea făcută de cetățeni la viitoarele alegeri să fie respectată

Este important pentru comunitatea internațională și pentru Moldova ca viitoarele alegeri parlamentare să fie libere și corecte, iar alegerea făcută de către cetățeni să fie respectată. Asta i-a spus noul ambasador al Statelor Unite în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, premierului Pavel Filip în cadrul unei întrevederi la Guvern.

Oficialii au discutat aspecte cheie în care Moldova și Statele Unite ar trebui să continue să lucreze împreună. Totodată, ambasadorul american i-a spus prim-ministrului Filip că progresul în implementarea reformelor și avansarea Moldovei pe calea euro-atlantică ar aduce beneficii ambelor țări.

„El la fel a subliniat cât de important este pentru comunitatea internațională și pentru Moldova ca viitoarele alegeri parlamentare să fie libere, corecte și ca alegerea făcută de către poporul Moldovei să fie respectată”, informează Ambasada SUA la Chișinău.

De cealaltă parte, potrivit unui comunicat de presă al Executivului, „Pavel Filip a menționat că guvernarea va depune toate eforturile pentru desfășurarea alegerilor parlamentare într-un mod liber, democratic și transparent”.

Printre cele mai importante domenii de cooperare dintre țări au fost evidențiate securitatea și apărarea, reformarea justiției, lupta împotriva corupției și consolidarea statului de drept.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: