image
Sursa foto: stirimondene.ro

Epidemie de gripă în Ungaria: Mulți locuitori refuză vaccinarea

În Ungaria numărul cazurilor de gripă a explodat, iar în spitale au fost interzise vizitele pe anumite secții. Deși vaccinul antigripal nu lipsește, medicii spun că îi conving cu greu pe locuitorii țării vecine să se imunizeze.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, epidemie de gripă este declarată când există 1500 de îmbolnăviri la 100.000 de locuitori. Ungaria a îndeplinit acest criteriu zilele trecute, iar autoritățile au luat măsuri de prevenire a extinderii virusului. Chiar și în localitățile unde nu au fost înregistrate cazuri accesul a fost interzis în anumite secții din spitale, relatează digi24.ro.

Claudiu Mihuț, jurnalist Digi24 Oradea: “Conducerea spitalului din Berettyóújfalu a decis ca din această săptămână toate vizitele pe secțiile de lauze, nou-născuți, copii și terapie intensivă să fie interzise. De asemenea, pe toate celelalte secții aparținătorii trebuie să se igienizeze înainte de a intra la vizită.”

Conducerea fiecărui spital poate hotărâ când declară starea de carantină după ce consultă rapoartele medicilor de familie privind numărul de îmbolnăviri.

Medicii recunosc că mulți locuitori din țara vecină refuză vaccinarea, deși multe categorii beneficiază de gratuitate.

Dr. Laszlo Pete, directorul medical al spitalului din Berettyóújfalu: „În Ungaria, angajații din Sănătate de ani de zile au acces gratuit la aceste vaccinuri antigripale. În momentul de față, acestea au ajuns la noi de două luni, sunt disponibile. Degeaba încercăm să îi îndemnăm spre vaccinare. Mai puțin de 10% dintre ei fac acest lucru, nefiind obligatoriu.”

Dozele de vaccin se găsesc atât în spital, cât și în farmacii de unde poate fi cumpărat. Totuși, mulți localnici preferă alte metode de prevenție.

- Consumăm multă vitamina C, multe legume și murături.

- V-ați vaccinat?

- Nu, slava Domnului! Am scăpat de fiecare dată.

***

- Mâncăm multe legume, fructe, în special lămâie, banane - consumăm multe vitamine.

- Vaccin?

- Nu, acest lucru nu l-am făcut.

***

- Bat în lemn, nu am avut gripă niciodată. Nu am avut probleme.

Numai în prima săptămână în Ungaria au fost înregistrate aproape opt mii de îmbolnăviri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: