image
Sursa foto: facebook.com/plopandrew

Apelul diasporei către partenerii externi: „Regimul dictatorial din RM recurge la represiuni aspre! Avem nevoie de sprijin”

Mai mulți moldoveni din diasporă au lansat un apel către comunitatea internațională, denunțând practicile dictatoriale aplicate de guvernarea de la Chișinău împotriva activiștilor civici, a jurnaliștilor independenți și a tuturor cetățenilor activi care se împotrivesc atrocităților comise de regim.

„Am încercat prin diferite acțiuni să oprim regimul dictatorial și criminal instalat în Chișinău de oligarhul Vladimir Plahotniuc, care a capturat instituțiile statului. Dar nu reușim fără ajutor. Avem nevoie de voi, de sprijinul vostru. Fiecare încercare a noastră de a cere Guvernului să recupereze miliardul furat din bugetul celei mai sărace țări din Europa și pus pe umerii cetățenilor se termină cu represiuni și mai aspre”, spune Valentina Cușnir, fostă deputată în Parlamentul RM, care a fost nevoită să plece în Italia la muncă pentru a-și întreține familia.

„Este inacceptabil ca într-o societate pretins democratică să se recurgă la asemenea practici comuniste și dictatoriale. (..) Moldova e condusă de un regim criminal care practică persecuțiile și intimidările, aplică forța împotriva oamenilor liberi care au demnitate și curaj să lupte împotriva corupției și cenzurii. (...) Noi suntem poporul, noi avem puterea, de aceea atunci când ceva atât de fundamental precum votul nostru ne este furat, nu putem să păstrăm tăcerea. (...) Condamnăm aceste practici de luptă împotriva oamenilor liberi, activiștilor civici, jurnaliștilor independenți. Nu trebuie să ne fie frică și trebuie să luptăm până la urmă împotriva acestui regim criminal. (...) Principalul figurant în jaful bancar, Ilan Șor, care a fost condamnat de prima instanță la 7 ani de închisoare, se plimbă nederanjat și organizează manifestații împotriva opoziției extraparlamentare, inclusiv pe teritoriul Italiei. Fiecare tentativă de a face lumină în furturile Guvernului se termină cu noi dosare penale, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Gheorghe Petic. (...) Noi, cei din diasporă, suntem solidari cu cei care au curajul să iasă cu probe privind crimele comise de Guvern. Susținem protestele organizate în Chișinău, inclusiv cu participarea diasporei, și cerem sprijinul partenerilor externi. Suntem un popor puternic și nu vom ceda niciodată. Libertate pentru Moldova”, sunt o parte din mesajele lansate în apelul la adresa comunității internaționale și a partenerilor externi ai RM.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: