image
Sursa foto: AP

Alegerile europarlamentare: Bucureştiul va deschide un număr-record de secţii de votare în Republica Moldova

România va deschide un număr-record de secţii de votare în Republica Moldova - 36 - la alegerile pentru Parlamentul European care se vor desfăşura pe 26 mai.

În comparaţie cu precedentul scrutin europarlamentar din 2014, numărul secţiilor deschise în Republica Moldova este de patru ori mai mare, afirmă ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă.

Douăsprezece secţii - cele mai multe - vor fi deschise la Chişinău. De asemenea, în premieră, va funcţiona o secţie de votare la Durleşti.

Secţiile vor fi deschise între orele 07:00-21:00. Vor putea vota toţi cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, la prezentarea unui act de identitate valabil.

Se va putea vota cu paşaportul diplomatic, paşaportul de serviciu, paşaportul simplu, inclusiv electronic sau temporar, cu buletinul de identitate şi cartea de identitate, inclusiv provizorii. Nu va fi permis votul în baza titlului de călătorie, a indicat ambasadorul român.

Alegătorii vor putea vota doar după ce vor semna o declaraţie pe propria răspundere că nu au votat şi în altă parte.

La alegerile europarlamentare din 26 mai vor putea vota toţi deţinătorii cetăţeniei române, care în ziua scrutinului se află în Republica Moldova, indiferent de motivul prezenţei acestora aici. România va avea 32 de eurodeputaţi în viitorul Parlament European.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: