image
Sursa foto: Wikipedia

Activitatea piețelor din raionul Cahul a fost sistată, iar accesul în cimitire - interzis

Comisia raională Extraordinară de Sănătate Publică din raionul Cahul a decis închiderea piețelor municipale începând cu data de 9 iunie, până la 22 iunie. Totodată va fi restricționat accesul în cimitire în perioada 6 -19 iunie. Decizia a fost luată în contextul creșterii alarmante a numărului de infectați cu noul coronavirus în această regiune.

Președintele Comisiei Vladimir Calmâc, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că deși sunt dure aceste decizii, la baza lor se află grija pentru sănătatea cetățenilor. Doar pe parcursul zilei de vineri la Cahul au fost înregistrate 26 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Până în prezent în raionul Cahul au decedat 12 persoane.

„Sperăm să fim înțeleși de către populație și agenții economici a căror activitate va fi sistată. Din păcate numărul îmbolnăvirilor în ultimele două săptămâni a crescut brusc în comparație cu perioada de la începutul stării de urgență” a menționat Vladimir Calmîc.

Totodată Comisia a mai decis să sisteze circulația transportului public interurban în perioada 8 iunie-21 iunie, dar și activitatea unor agenți economici cum ar fi S.A. Tricon, Draxlmaier și LTM.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: