image
Sursa foto: Facebook/Igor Dodon

Decorat de Patriarhul Kirill, Dodon face promisiuni la Moscova: Biserica Moldovei va rămâne parte integrantă a celei ruse

Președintele Igor Dodon, care se află într-o vizită la Moscova, a fost decorat de Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill. În plin război în sânul ortodoxiei, Dodon a ținut să-l asigure pe șeful bisericii ruse că Biserica Moldovei va rămâne parte integrantă a Bisericii Ortodoxe Ruse.

„Am menționat că popoarele noastre au valori spirituale comune și o Biserică ortodoxă comună. Biserica Moldovei este parte integrantă a Bisericii Ortodoxe Ruse. Așa a fost, este și, sunt sigur că așa va fi în continuare. Мajoritatea covârșitoare a credincioșilor creștini ortodocși din Moldova sunt de aceeași părere”, se spune într-o postare pe pagina de Facebook al lui Dodon.

La rândul său, Patriarhul Kirill l-a decorat pe Dodon cu Ordinul „Sf. Cuvios Serghie de Radonej”, gradul II, „pentru atenția acordată sprijinului activ a inițiativelor publice bisericești ale Bisericii Ortodoxe din Moldova”.

Dodon mai spune că a pus în discuție termenele vizitei lui Kirill în Moldova. „Am exprimat speranța că Sanctitatea Sa ne va vizita țara în timpul imediat următor”, a spus Igor Dodon.

Declarațiile lui Dodon la Moscova vin în plin război în ortodoxie pornit de recunoaşterea de către Patriarhul Ecumenic Bartolomeu al Constantinopului a autocefaliei Bisericii Ortodoxe Ucrainiene.

Precizăm că Patriarhul Kirill și-a amânat vizita pe care trebuia să o întreprindă la sfârșitul săptămânii trecute în Republica Moldova. Anterior, Dodon s-a grăbit să anunțe participarea Patriarhului Kirill la Congresul Mondial al Familiei, desfășurat în perioada 14 - 16 septembrie, dar șeful bisericii ruse așa și nu a venit.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: