image
Sursa foto: jurnal.md

Maia Sandu, îndemn la protest: „Putem să speriem guvernarea ieșind în stradă într-un număr foarte mare; Să oprim dictatorul”

„Putem să speriem guvernarea ieșind în stradă într-un număr foarte mare, iar toți cei care nu își doresc ca în următoarele decenii deciziile în stat să fie luate de către Vladimir Plahotniuc sunt așteptați la protestul ce va avea loc duminică, la ora 14:00 în Piața Marii Adunări Naționale”. Sunt declarațiile președintei Partidului Acțiune și Solidaritate, făcute la un post privat de televiziune.

„Toți cei care nu vor ca Plahotniuc să decidă pentru ei în următorii 20-30-40 de ani cine trebuie să conducă cu satul lor, cine trebuie să conducă cu țara, cine trebuie să conducă cu orașul, ce se întâmplă cu impozitele pe care ei le plătesc, ce salarii trebuie să primească oamenii, ce pensii trebuie să primească oamenii, ce trebuie să învețe la școală copiii și așa mai departe, toți cei care nu își doresc ca aceste decizii importante și multe altele să nu fie luate de Plahotniuc pentru deceniile care vin de acum încolo trebuie să meargă la protest, să se opună și să oprim acest dictator”, a declarat Maia Sandu.

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate a fost solicitată să comenteze afirmațiile, potrivit cărora „protestele ar fi prea cuminți”.

„Acțiunile la care chemăm noi oamenii sunt acțiuni pașnice. Înțeleg supărarea oamenilor pentru că nu vin la proteste de o zi sau două, cel puțin unii dintre ei, în același timp ceea ce își dorește guvernarea este să compromită aceste proteste și încearcă din răsputeri să găsească pe cineva sau dacă nu găsesc în miile de oameni, în zecile mii de oameni pe cineva mai supărat care să facă o acțiune care mai târziu poate fi arătată ca act de violență, atunci aduc ei pe cineva ca să prezinte lucrurile astfel încât să discrediteze protestul. Noi trebuie cu orice preț să respectăm aceste reguli. Oamenii trebuie să înțeleagă că în caz de violență în primul rând vor plăti niște oameni nevinovați. Noi putem să-i speriem pe ei ieșind în stradă cu un număr foarte mare și continuând cu acțiunile noastre pașnice fără ca să le permitem să discrediteze aceste acțiuni”, a adăugat Maia Sandu.

Maia Sandu afirmă că scopul mișcării de rezistență națională este următorul: „Să oprim dictatorul. În situația în care avem dictatură pe față, trebuie cu toții să ne opunem și trebuie să demascăm aceste lucruri. E o situație inedită pentru Republica Moldova, trebuie să recunoaștem. Nu am mai avut asemenea crize și în primul rând trebuie să informăm toată lumea pentru că ne confruntăm cu o propagandă de dezinformare atunci când mai multe posturi de televiziune controlate de către putere încearcă să mintă oamenii despre ce s-a întâmplat la alegerile din Chișinău, în special oamenii din afara Chișinăului”

Iar cât privește invalidarea alegerilor, Maia Sandu a spus că „cei care au comis abuzurile, tot ei trebuie să le elimine. Cei care au aruncat piatra, tot ei trebuie să o scoată din lac și să nu ne cereți nouă, cetățenilor Republicii Moldova acum să găsim soluții pentru prostiile pe care le comit câțiva descreierați. Să valideze voturile cetățenilor”.

În același timp, Maia Sandu i-a îndemnat pe cetățeni să se alăture unei manifestații pașnice ce se va desfășura vineri la sediul Comisiei Electorale Centrale, acolo unde se va lua act de decizia Curții Supreme de Justiție privind alegerile din Chișinău.

Șeful PD, Vladimir Plahotniuc, nu ne-a răspuns la telefon pentru comentarii.

Miercuri, liderii forțelor proeuropene și antioligarhice Maia Sandu și Andrei Năstase, dar și exponenți ai societății civile, au anunțat despre crearea unei mișcări de rezistență națională, făcând apel ca oamenii să creeze celule de rezistență în toate localitățile.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: