image
Sursa foto: Getty Images

Oficial: AS Monaco l-a demis pe Jardim. În locul lui e ca și instalat Thierry Henry

AS Monaco a oficializat joi despărțirea de Leonardo Jardim, după cel mai prost start de sezon din istoria clubului. Monegascii sunt aproape de a da o lovitură de imagine prin înlocuirea venezueleanului cu fostul campion mondial din 1998, Thierry Henry.

Fostul atacant era favorit să preia Aston Villa, acolo unde au ajuns între timp Dean Smith și John Terry. Se pare însă că oferta lui Monaco îl va face pe Henry să accepte, mai ales că este vorba despre clubul care l-a lansat în fotbalul mare. În cei 5 ani petrecuți la Monaco, Henry a marcat 20 de goluri în 105 meciuri.

Ajuns la 41 de ani, fostul atacant este cel mai bun marcator din istoria naționalei Franței, cu 49 de goluri în 121 de selecții.

Henry nu are nicio experiență ca antrenor, dar a fost dorit deja de Bordeaux, pe lângă oferta celor de la Aston Villa. Monegascii sunt pe locul 18 după 9 etape în Ligue 1, cu o victorie, trei remize și 5 înfrângeri, după ce în urmă cu două sezoane deveneau campioni și întrerupeau dominația celor de la PSG. După înfrângerea cu Rennes (1-2) de pe teren propriu, Monaco a ajuns la al patrulea eșec consecutiv.

Monegascii sunt pe locul 18 după 9 etape în Ligue 1, cu o victorie, trei remize și 5 înfrângeri, după ce în urmă cu două sezoane deveneau campioni și întrerupeau dominația celor de la PSG.

Leonardo Jardim (44 de ani) era antrenor la Monaco din iunie 2014 și mai avea contract până în 2020.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: