image
Sursa foto: captură video

VIDEO: Momentul în care angajați ai Agenţiei Servicii Publice fraudează examenele auto

Percheziții de amploare la birourile și domiciliile mai multor angajaţi ai Agenţiei servicii publice. Cinci persoane, între care un şef şi un adjunct de secţie, dar şi trei inspectori ai ASP, au fost reţinute pentru 72 de ore, urmând ca şi alte persoane să fie audiate.

Indivizii sunt bănuiți că ar fi implicați într-o schemă în care au fost eliberate ilegal peste 600 de permise de conducere.

Afacerea cu permise a intrat în vizorul CNA încă anul trecut.

Membrii grupului, format din şefi din cadrul ASP şi angajaţi ai patru şcoli auto din Chişinău, au fost urmăriţi de CNA, reuşindu-se documentarea a 393 de cazuri de fraudare a probelor teoretice şi 219 a celor practice. În cadrul documentării, s-a stabilit că pentru susţinerea acestora, ei cereau între 500 şi 1.500 de euro.

Membrii comisiei de examinare au fost surprinși de camerele video în timp ce le spuneau răspunsurilor corecte, chiar în sala de examene, sau prin telefon.

De asemenea, au fost documentate şi cazuri de susţinere a examenelor de către unii membri ai Comisiei în locul candidaţilor.

Potrivit materialelor cauzei, în 9 la sută din cazurile investigate, candidaţii nu erau prezenţi la susţinerea probelor, iar un procent din nouă se aflau peste hotarele ţării.

În urma percheziţiilor au fost depistaţi bani și documente. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu, iar dacă vor fi găsite vinovate, persoanele riscă până la 6 ani de închisoare. De asemenea se examinează posibilitatea anulării permiselor, eliberate cu abateri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: