image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Candidatura lui Fadei Nagacevschi respinsă a doua oară de CMC; Ar putea fi numit viceprimar prin dispoziția lui Ceban

Candidatura lui Fadei Nagacevschi, ex-Ministru al Justuției, nu a întrunit nici astăzi voturile necesare în ședința Consiliului Municipal Chișinău pentru funcția de viceprimar al municipiului Chișinău.

Potrivit viceprimarului Ilie Ceban, candidatura lui Fadei Nagacevschi la funcția de viceprimar, a fost propusă în mod repetat de primarul capitalei Ion Ceba.

Aceasta a fost votată de doar 24 de consilieri municipali. Fracțiunea Platformei DA s-a abținut de la vot.

Data trecută, pentru Nagacevschi au votat 23 de aleși locali, 21 din fracțiunea PSRM și 2 consilieri PCRM. Fracțiunea Platforma DA - s-a abținut, iar PAS și PL au votat împotrivă, reprezentanții PP „ȘOR" și Victor Bunescu, consilier neafiliat și Corneliu Pântea (PUN) s-au abținut.

Conform prevederilor Legii privind Statutul Municipiului Chișinău, art. 17, viceprimarul capitalei este ales la propunerea primarului general, prin decizia CMC, adoptată cu votul majorității consilierilor aleși.

În cazul în care proiectul de decizie privind alegerea în funcția de viceprimar a candidaturii propuse este exclus de pe ordinea de zi la 2 şedinţe consecutive de către consiliul municipal sau nu întruneşte numărul necesar de voturi la 2 şedinţe consecutive, primarul general numește viceprimarul prin dispoziție, care se aduce la cunoștința consiliului municipal.

Noutăţile partenerilor

comentarii: