image
Sursa foto: președinte.md

Problemele oamenilor de pe cele două maluri ale Nistrului, discutate de Oleg Serebrian cu ambasadorul Poloniei la Chișinău

Vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Polonia în Republica Moldova Bartłomiej Zdaniuk.

În cadrul întâlnirii au fost relevate măsurile prioritare ale Chișinăului în procesul de negocieri și în promovarea politicilor de reintegrare a Republicii Moldova.

Totodată a fost evocată deschiderea pentru a dezvolta o conlucrare productivă pe durata Președinției în exercițiu polone a OSCE din anul 2022, se arată într-o notă informativă a Biroului politici de reintegrare.

Viceprim-ministrul Oleg Serebrian a menționat că în cadrul formatelor de negocieri existente Chișinăul va depune eforturi pentru a menține o dinamică activă și constructivă, cu focusarea pe promovarea măsurilor de consolidare a încrederii, eliminarea barierelor existente între cele două maluri ale Nistrului și asigurarea respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, mai spune sursa citată.

Noutăţile partenerilor

comentarii: