image
Sursa foto: playtech.ro

Tesla recheamă din nou în fabrică unele modele: Ce s-a întâmplat acum

Tesla recheamă aproape 579.000 de vehicule în SUA, deoarece o funcție „Boombox” poate reda sunete printr-un difuzor extern și poate obtura sistemul de avertizare pentru pietoni, scrie Playtech.

Retragerea este a patra făcută publică în ultimele două săptămâni, deoarece autoritățile americane de reglementare în materie de siguranță sporesc controlul asupra celui mai mare producător de vehicule electrice din țară. În două dintre retrageri, Tesla a luat decizii care încalcă standardele federale de siguranță a vehiculelor cu motor, în timp ce celelalte sunt erori de software.

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi spune pe site-ul său că mașinile și SUV-urile au ceea ce Tesla numește o funcție „Boombox”, care le permite șoferilor să emită sunete în timp ce vehiculele se mișcă. Acest lucru încalcă standardele federale de siguranță care impun zgomote de avertizare pentru pietoni pentru mașinile electrice, care fac puțin zgomot atunci când călătoresc, spune agenția.

Agenția spune că problema va fi reparată cu o actualizare de software over-the-air care va dezactiva „Boombox”, în mers, marșarier sau neutru.

„Funcționalitatea Boombox permite unui client să redea sunete prestabilite sau personalizate prin difuzorul extern PWS, sistem de avertizare pentru pietoni, atunci când vehiculul este parcat sau în mișcare”, spune NHTSA în documentele postate pe site-ul său.

„În timp ce Boombox și sunetul de alertă pentru pietoni sunt sunete care se exclud reciproc, sunetele emise folosind Boombox ar putea fi interpretate că ascund sau împiedică PWS să respecte standardele de siguranță”, a scris agenția.

Rechemarea acoperă anumite vehicule Tesla Model X, S și Y din 2020 până în 2022, precum și modelele 3 din 2017 până în 2022, conform înregistrărilor.

Compania nu este conștientă de niciun accident sau rănire din cauza problemei, a spus NHTSA.

Noutăţile partenerilor

comentarii: